Inhoudsopgave
Bij de meeste huurauto's zit een standaard verzekering. Wanneer je een wagen besteld ga je daar automatisch mee akkoord. Dit houdt vaak in dat je een hoog eigen risico hebt. Op het moment dat je schade maakt zal je dus zelf bij moeten leggen. Gelukkig bieden de meeste verhuurders je de mogelijkheid om je tegen een meerprijs extra te verzekeren, maar is dat de moeite eigenlijk wel waard? Welke opties krijg je daar nog naast?Wil je een navigatiesysteem of een kinderzitje, dan betaal je al snel extra. Hoe kan je nare verassingen voorkomen?
Het bepalen of extra verzekeren wel of niet de moeite waard is, is een beetje afhankelijk van je locatie. Op het moment dat je van plan bent om veel door de stad te rijden bijvoorbeeld, kan het absoluut geen kwaad. Niet alleen is er veel meer verkeer op een gecentreerde plek, ook bestaat er de kans dat je per ongeluk tegen een paaltje rijdt, of dat iemand zijn of haar portier tegen de auto aan gooit. Kleine krassen, deukjes of andere beschadigingen zijn behoorlijk duur om te repareren. Een extra verzekering is dan dus mooi mee genomen.
Ook wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland en je bent van plan om een huurauto te nemen is een extra verzekering het overwegen waard. Vaak zijn mensen immers enkel de geschreven en ongeschreven verkeersregels van het eigen land gewend. Dit zorgt er helaas voor dat een ongeluk in een klein hoekje zit wanneer je ineens geconfronteerd wordt met een hele andere cultuur. Laat je niet verassen, maar sluit een extra verzekering af.
Tegenwoordig kan je onder de 21 ook een auto huren. Je dient dan wel minimaal een jaar in bezit te zijn van je rijbewijs en de kans is aanwezig dat je een toeslag moet betalen. Je bent dan namelijk extra verzekerd tegen kleine ongelukken. Dit is een verplichting in Nederland, maar ook in het buitenland kan je hier tegenaan lopen. Zoek dat dus goed uit voor je vertrekt.
Veel huurauto's komen met de mogelijkheid om extra opties af te sluiten. Tegen een meerprijs kan je een GPS, kinderzitje, bagagedrager, sneeuwkettingen en nog vele andere extra's afsluiten. Hoe meer extra's je afsluit des te hoger je rekening uiteraard wordt. Het is daarom niet onverstandig om van te voren uit te zoeken wat je daadwerkelijk nodig hebt. Probeer zoveel mogelijk opties zelf te regelen. Geen GPS? Vraag het aan vrienden, familie of de buren. Vaak is het geen probleem om voor een korte tijd een TomTom te lenen. Kinderzitje? Het kan goedkoper zijn om er zelf eentje te kopen. Zeker als je dit via marktplaats doet. Bereken de kosten van te voren en ga eens snuffelen. Door jezelf goed voor te bereiden kan je een hoop onverwachte kosten voorkomen. Schets de situatie van te voren uit zodat je helemaal weet waar je aan toe bent. Zoek ook uit of je een betrouwbare auto verhuurder hebt zoals bijvoorbeeld SunnyCars.
Veel Nederlanders zijn dol op Frankrijk. Dat is ook niet zo vreemd want het land heeft ons heel ...
Voorkom dat het huren van een auto een nachtmerrie wordt Helaas zijn er online veel spookverhale ...
Soms zijn er situaties waarvoor je een auto wilt huren. Ongeacht het doeleinde of het type auto ...
Het huren van een auto in het buitenland kan je de vrijheid geven om te gaan waar je maar wilt tijde ...